Veteranernas tisdagsspel inne 2019-2020

16 OKT 2019 14:00
Uppdaterat spelschema med resultat för tisdagsdubbel, grupp 1 och grupp 2. "VeteranTimmen" bokas med/av Harry och Rune för träning och för er som vill prova på.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2019 14:24

Nu startar vi höstens tisdagsdubbel inne 2019! Då ett antal lag valt att stå över spel denna säsong har vi skapat ett spelschema för 2 grupper. Vi tror det blir bra med fler lag att möta istället för små grupper.

Vi jobbar också med ett försök att få in våran dubbelserier under klubbligor i VTK,s hemsida på samma sätt som Champions league. Vi har på försök lagt upp damernas nya dubbelserie som ni kan gå in och kolla på här.... Vi tror det kan vara en intressant väg att genomföra serien på och framförallt underlätta för framtida schemaläggare att hantera serien på. Vi är inte riktigt där än och därför kör vi herrar som vanligt under hösten.

Nu finns Varbergs Tennisklubb Veteransektionen som sluten grupp på Facebook! Anslut er!

facebook icon png Ett bra forum att informera varandra snabbt och lätt om aktuella saker i veteranspelet.

Regler:

- Matcherna spelas i två set till 5, vid ställningen 4-4 spelas tie-break. Setvinst ger 2 poäng och förlust i tie-break ger 1 poäng. Om ett set inte blir färdigspelat, måste det skilja 2 game för att ge 2 poäng; annars delas poängen, dvs 1 poäng till vardera laget. När speltiden är slut avbryts pågående game och räknas inte. ”Hemmalaget” ansvarar för att anteckna resultatet.

- Inbollning 5 minuter gäller.

- Endast anmälda reserver el spelare i samma eller lägre grupp får tas som reserv.

- Efter spelets slut våren 2020 flyttas ett lag upp i högre serie och ett lag flyttas ned.

- Gasbollar ska användas. Bollarna förvaras i låst skåp (kodlås se e-post) i omklädnings­rummet. Bollarna hämtas ut av dem som spelar först på varje bana och används hela kvällen. De sist spelande lägger tillbaka bollarna i skåpet. Tävlingsledningen byter ut bollarna varje vecka.

Dörrkod: Se e-post

Kaffe med tilltugg (pris 30 kr) ordnas av deltagarna enligt schemat i spelprogrammet.

TABELL här ...

Grupp 1