Föräldramöte 26/8

27 AUG 2019 21:14
Under måndagskvällen hade vi en liten föräldraträff som inleddes med att vi informerade om våra stående aktiviteter.
  • Skapad: 27 AUG 2019 21:14

Vi tar det lite kortfattat här så alla är med på tåget.
VTK arrangerar 4 nationella turneringar/år.
* Knattecupen
* Claytech Open
* Sommarturneringen
* Höstlovssprinten
Sedan arrangerar vi även 2 interna tävlingar
Klubbmästerskap - utomhus
Champions League ( mest vuxna och tävlingsjuniorer)

Till de nationella/internationella tävlingarna krävs det utbildade tävlingsledare, vi behöver givetvis också hjälp av lite erfarna och tenniskunniga människor vid banorna och alla förenings/idrottsintresserade människor som hjälper till i cafeterian, ni är guld värda vid våra arrangemang.

Men under den nivån, innan man vill spela de "vanliga" tävlingarna, vad händer där?
Jo det är där vi vill komma igång, på mötet kändes det som alla talade någorlunda samma språk och delade samma framtidsvision med hur man kunde göra.

Vi vill lägga in några tillfällen under varje termin där man samlar eleverna åldersmässigt på en helg, umgås, spelar lite matcher och tar en fika efteråt.
Till detta krävs minimal tenniskunskap, det som krävs är att man vill lägga en liten tid på sina barns idrott.
Sedan behöver man inte låsa fast sig vid en helg, vi kan ta en fredagspizza efter lite tennis också, bara fantasin sätter gränserna.

Nu sonderar vi terrängen efter er föräldrar som hade kunnat undvara någon timme någon gång under terminen till ovanstående projekt.
Alla som är intresserade vill jag mailar ordföranden i juniorkommitten Daniel Lundgren.
Han sammanställer en mailslinga till er som vill vara med.

Sedan diskuterades även en annan sak:
Att hålla öppen cafeteria i Lejonhallen de dagar och pass då vi har bra tryck på bana 1-3.
Det gäller följande dagar och tider:
Onsdagar 15.00-20.00
Torsdagar 16.00-18.00
Fredagar 15.00-19.00
Lördagar 09.00-13.00
Att ha en öppen cafeteria tror vi skapar bättre och mer förutsättningar för att få ha kvar eleverna fler timmar i vår anläggning.
Ju fler timmar dom är här, ju fler timmar tror vi att dom kommer att vara på banan.
Tanken med cafeterian är i så fall att bemanna och avlöna med våra lite äldre juniorer.
Givetvis om någon annan i föreningen vet med sig att man kan någon av passen får man gärna hojta till.
Vi tar GÄRNA emot reflektioner och funderingar kring cafeteriabiten.

Är jag lite seg med att svara på mail de närmaste dagarna så är det pga tripp till USA.
Kör hårt nu allihopa! På måndag drar det igång på allvar.

Med vänlig hälsning
Micke Henriksson
Chefstränare Varbergs Tennisklubb
0709-609966 / This is a mailto link

www.varbergstennisklubb.se
Vi finns även på Facebook, Instagram & Snapchat!
Varbergs Tennisklubb & Varbergs Tennisklubb - Second Hand, #varbergstennis